Nog 2 nachtjes slapen en dan gaan onze kinderen weer naar school. Ik krijg er, naast het feit dat ik als ouder meer vrijheid ervaar, toch altijd weer een brok van in mijn keel. Afscheid nemen van onze heerlijke momenten samen, waarin ik volop van mijn kinderen kan genieten. Geen moeten. Rust. Alles op ons eigen tempo, op ons gemak.
Elke zomervakantie neem ik het jaar weer door. Ik denk na: Wat heeft het ouderschap mij gebracht en waar wil ik mij verder in ontwikkelen?

Vroeger was ik een ontzettend verlegen meisje. Zo’n meisje dat zich achter haar moeder verstopte. Dat zou je nu niet zeggen met die vlogs. Maar het is echt waar!

Mijn kinderen gun ik op jonge leeftijd meer zichtbaarheid. Ze mogen laten zien wie ze zijn en daar ook ontzettend trots op mogen zijn!

Dat kan ik tegen ze zeggen. Dat kan ik uitbeelden. Uiteindelijk moet ik het voorbeeld voor mijn kinderen zijn. “Moet”, in de zin van: ik kan mijn kinderen alles wijsmaken maar als ik het zelf niet laat zien, zullen zij het ook niet doen.

Zoals ik op mijn website aangeef: Zet een een spiegel tussen jou en je kind wie zie je dan?

Ondertussen ben ik steeds trotser op wie ik ben. Dat maakt mij met de dag zachter en daardoor ook veel toegankelijker voor de ander. Waardoor ik nu echt zichtbaarheid ervaar.

Naast het feit dat ik ouders coach in de uitdagingen die ze tijdens hun opvoeding tegenkomen, heb ik zelf supervisie om zelf ook aan mijn eigen ontwikkeling te blijven werken.

Naarmate ik groei, groeien mijn kinderen mee. Hoe pijnlijk het soms ook is: Zij zijn mijn spiegel.

Mijn kinderen raken als geen ander mijn bagage, mijn geschiedenis.

Mijn kinderen hebben mijn extreme verlegenheid niet gehad. Ik ben trots dat zij zichzelf durven te laten zien. Al kijkend in de spiegel (lees:kinderen), besef ik mij dat ik als ouder ook trots mag zijn dat ik zo hard gewerkt heb aan mijn eigen ontwikkeling, aan mijn zichtbaarheid. Ook al gun ik mijn kinderen zoveel zichtbaarheid, ik kan het pas echt overbrengen als ik daar zelf eerst een voorbeeld in ben.

Komend jaar staat voor mij in het teken van zichtbaarheid en echtheid!

Terwijl mijn kinderen weer naar school gaan, ik afscheid neem van ons mooie zomervakantie, verheug ik mij op een jaar met mooie ontwikkelingen. Dat ik op mijn beurt aan mijn kinderen spiegel, dat je door middel van jezelf te mogen zijn en te gaan staan voor wie je echt bent, pas écht een zichtbaar mens wordt.

Houd van jezelf, houdt de ander ook van jou! Wie wie ben ik? Dat ben jij?! Weerspiegeling van je kind.

Liefs Sophie

Ps. In het kader van zichtbaarheid, geef ik jou 4 sessies cadeau. Zodat ik dmv jouw review nog zichtbaarder word. Een WIN-WIN situatie? Via dit e-mailadres sophie@sojij.nl kun jij jezelf bij mij zichtbaar maken en je hoort van mij!