Referentie


Zelf vind ik het altijd belangrijk om te lezen wat andermans ervaring is. Het geeft een beeld van wie ik ben en hoe de ander mijn begeleiding ervaart.

Opvoeding is een gevoelig onderwerp, waardoor er ook referenties op komen te staan die anoniem afgegeven zullen worden.

Maartje, moeder van 3 kinderen:

"Omdat ik regelmatig botsingen had met een van mijn drie dochters, was ik op zoek naar iemand die mij handvatten kon bieden om beter af te stemmen op mijn peuterdochter. Zo kwam ik bij Sojij terecht. Ik was op zoek naar tips en trucs. In plaats daarvan heb ik iets waardevollers gekregen: inzicht in de patronen (emotioneel en fysiek) in de omgang met mijn kind(eren). Sophie heeft door middel van oefeningen waarbij beweging en luisteren naar je gevoel en je lijf een centrale rol spelen, mij uit mijn hoofd en weer in mijn lijf gekregen. Ze luistert zonder oordeel en observeert scherp welke gevoelens voorbij komen. Sophie voelt feilloos aan hoever je de confrontatie aan durft en kunt gaan en geeft je zonder woorden net dat zetje wat je nodig hebt. Ik voelde soms weerstand bij de oefeningen en zag in het begin nog niet direct de meerwaarde. Achteraf en gedurende de coaching heeft het me opgeleverd dat ik vaker stilsta bij hoe ik reageer, wat ik voel tijdens conflicten met mijn dochter en wat dit doet met mijn kind(eren). Ik kan mijn grenzen op een betere manier aangeven, voel beter aan wat mijn peuterdochter nodig heeft en heb geleerd vaker mijn  hoofd ‘uit’ te zetten.
Ik kan iedereen die voelt dat er iets niet lekker zit in het contact met iemand in je naaste omgeving, aanraden om een coachingstraject te volgen bij Sojij. Als je alles al gelezen hebt, met anderen gepraat hebt, en via de rationele en cognitieve benadering er niet uit komt (en dat is heel vaak zo) dan is deze manier van coachen confronterend maar ook heel verhelderend en opent nieuwe mogelijkheden!"

Moeder van 3 kinderen (waarvan 1 tweeling):

"Vooraf twijfelde ik of Sophie mij kon vertellen wat ik nog niet wist? Kunnen we wel een oplossing vinden als ze geen ervaring heeft met tweelingen opvoeden? Voegt dit wat toe aan wat ik tot nu toe al heb geprobeerd?
Ik vind de aanpak van Sophie erg prettig. Ze komt gauw tot de kern en maakt dingen op een praktische manier inzichtelijk. Soms kwam het wel heel dichtbij, maar Sophie gaat daar op een professionele manier mee om en geeft je de ruimte en de tijd om zelf te bepalen wat je wel niet wilt vertellen/ laten zien. De persoonlijke aanpak geeft het gevoel dat er professioneel en met aandacht naar het probleem is gekeken. Met name door abstracte dingen visueel te maken kom je tot inzichten die je met alleen praten niet verkrijgt.
Ik heb stil kunnen staan bij de situatie, en beter inzicht gekregen in de momenten waarop het niet goed gaat. Sophie heeft handvaten gegeven om met deze momenten om te gaan en vooral ook te voorkomen. Ik heb het gevoel weer verder te kunnen.
De coaching zou ik adviseren aan alle ouders die in de dagelijkse opvoeding tegen problemen aanlopen en er met een consultatiebureau of centrum voor jeugd en gezin niet uitkomen. Mensen die behoefte hebben aan een oplossing op maat en niet bang zijn om daarvoor ook naar zichzelf te kijken.
De persoonlijke touch vind ik vooral heel erg fijn. Sophie, luistert naar jouw verhaal en past haar werkwijze daarop aan. Het aantekenboekje en de persoonlijke gedichtjes die ik heb gekregen, geven het gevoel dat er oprecht aandacht voor jou is en dat je niet een nummer bent. Mocht ik in de toekomst opnieuw tegen dingen aanlopen zal ik Sophie zeker opnieuw benaderen. Nogmaals bedankt Sophie, het was een zeer prettige ervaring!"

Marijke, moeder van 2 kinderen

‘’Sophie is een hele fijne coach die met al haar rust, warmte en geduld, je direct het gevoel geeft dat je welkom bent en je jezelf mag zijn. Iets wat heel waardevol is. Wanneer je vastloopt in het contact met je kind(eren) en/of met jezelf (zoals bij mij) raad ik je zeer aan contact op te nemen met SoJij coaching. De gesprekken, vragen en oefeningen kunnen heel dichtbij komen en (zoals voor mij) erg confronterend zijn, maar Sophie voelt precies aan wanneer je even niet verder wilt, en laat je daarin vrij en geeft je alle tijd en ruimte. Ze laat je echt naar je gevoel kijken, wat soms erg lastig kan zijn maar wel heel verhelderend. Daarbij geeft ze je een heel veilig gevoel, waardoor je weet dat het goed is om je hart te openen. Soms kwam er letterlijk niets uit me, en zat ik helemaal vast, maar ze stelde mij enorm op mijn gemak, en misschien nog wel het belangrijkste voor mij, ze bleef. Het gevoel dat er ècht naar je geluisterd wordt, zonder enige vorm van oordelen gaf mij veel rust. Ze kijkt naar jou als persoon en handelt naar datgene wat jij nodig hebt op dat moment.  Haar ongedwongen, open en professionele maar persoonlijke houding, maken haar een hele goede coach, die ik iedereen kan aanbevelen. Ze werkt vanuit haar hart en is intuïtief heel sterk en raakt je precies op de juiste punten en de juiste momenten. Door de juiste vragen en opdrachten zet ze je aan het denken, waardoor je een hoop inzichten krijgt in je denken, handelen en vaste patronen. Je gaat dingen zien die je niet eerder zag of doorhad. En je wordt meer bewust in hoe jij in contact staat met je kind(eren)en jezelf en waarom het gaat zoals het gaat. Dit alles om mee te nemen in je dagelijks leven en het contact met je kind (eren). Je vindt weer rust in de opvoeding en in jezelf. ‘’