Categorie: Top Menu

Homepage

‘Als we iets willen veranderen aan een kind, moeten we ons eerst afvragen of het niet iets is dat we beter kunnen veranderen aan onszelf…’

Carl Jung

Voor ouders met veel moed


Ben jij een ouder die naar zichzelf durft te (gaan) kijken en bewust wil ervaren en voelen wat er tussen jou en je kind gebeurt?

Dan is coaching van SoJij voor jou de juiste weg. Alles wat jij meegekregen hebt in je leven, deel je (bewust of onbewust) met je kind. Je wilt je kind het mooie van het leven meegeven en de pijnen zo min mogelijk overdragen. Echter, één ding weet ik zeker, je kunt nooit de perfecte ouder zijn. Wat wel belangrijk is, is dat jij je als ouder ‘zeker’ voelt en achter je eigen opvoeding staat.
Wil jij inzicht krijgen in je eigen handelen en begrijpen wat er tussen jou en je kind gebeurt? Neem contact met mij op! Ik sta je graag te woord!

Lees hier ervaringen van anderen die jou voorgegaan zijn.

Ik weet het gewoon even niet…


Dat gevoel ken je vast wel! Je bent zeker niet de enige. Ik ken het ook, als geen ander. Heel veel ouders weten niet altijd waar ze hulp moeten halen. Of nog erger, schamen zich hiervoor. Via mijn blogs kun je lezen dat ik ook een menselijke ouder ben. Ik weet hoe je als ouder door het gedrag en situaties, met en om  je kind heen, je enorm kunnen raken. En nou nét die raakmomenten zijn voor mij essentieel om te weten wat er met jou of tussen jou en je kind gebeurt. Het doen inzien van jouw emotie en te begrijpen waar deze vandaan komt, vraagt om jezelf te openen in kwetsbaarheid. Door inzicht hierin te krijgen, herken je wat je doet in de opvoeding. Het grootste cadeau in de liefde tussen jou en je kind, is te kijken naar jou eigen ik! Kom eens langs of neem contact met mij op en gun jezelf een ontspannen ouder te zijn voor je kind én vooral voor jezelf.

Wie ben ik


Sophie de Rijke is mijn naam. In 1978 ben ik geboren in Frankrijk. Ik leefde daar met mijn opa en oma, mijn ouders en 2 jongere broers. Waarvan één van de twee, vanaf zijn geboorte af aan, te maken heeft met een ernstige chronische longziekte.

Op 12 jarige leeftijd, ben ik naar NL verhuisd. De taal was mij niet geheel onbekend. Ik sprak de taal, maar lezen en schrijven, heb ik echter pas halverwege groep 8 geleerd. Door het vertrouwen van mijn leerkracht, mocht ik naar de MAVO. Dit heb ik goed kunnen doorlopen. Omdat ik een enorme doorzetter ben, ben ik tot en met de PABO (2001) gaan doorstuderen.

Naast SoJij- coaching voor ouders, sta ik dus ook voor de klas en geniet ik volop van de kinderen. Naast een klas vol kinderen, heb ik samen met mijn man, ook 2 kinderen. Een jongen (2005) en een meisje (2008), waar ik dagelijks van mag genieten en van mag leren. Wat een ware spiegels zijn onze kinderen! Zie mijn blogs.

Omdat ik, net als jij, als (klein) kind en volwassene, mijn levenstas heb mogen vullen met fijne en minder fijne ervaringen en het coachen prachtig vind om te doen, heb ik een opleiding gevonden met een prachtige visie: je kunt pas iemand echt goed coachen als je zelf ook het coachingstraject doorlopen hebt. Het leven wordt voorwaarts geleefd maar achterwaarts begrepen. En dat heb ik ervaren! o.a met het verdriet uit de 2de WO die zijn sporen binnen onze familie achtergelaten heeft, het zijn van een Brusje (broertje/zusje van iemand met een beperking of een ziekte) en nog andere levensvervaringen waar ik liever persoonlijk met je over praat als het nodig mocht zijn.

Ik heb gehuild, koud gehad, heel spannend gevonden, maar als ik kijk hoeveel rust mij dat uiteindelijk opgeleverd heeft, ben ik blij dat ik het aangegaan ben. Ik smulde van de 3-jarige opleiding ‘Professionele Communicatie’.

Sinds 2016 bestaat SoJij – coaching voor ouders en heb ik verschillende ouders mogen coachen. Daarvoor heb ik mooie gezinnen, waarvan een kind autisme had, aan huis mogen begeleiden. (zie voor een aantal persoonlijke reviews). Mocht je willen weten wat mijn verdere werkervaringen zijn, verwijs ik je graag door naar Linked-in. Zie onderaan deze pagina voor de verwijsknop.

Mooie kreten die ik, in de loop der tijd, heb mogen ontvangen en die mijn persoonlijkheid goed omschrijven zijn: enthousiast, leergierig, gedreven, geduldig, als het spannend wordt, blijft ze. Betrouwbaar, liefdevol, open, eerlijk en bescheiden. Het geven van een veilig gevoel. Mocht jij ook met mij de uitdaging aan willen gaan, voel je welkom en neem gerust contact met mij op.

Groet

Sophie

Specialisatie


Ouders van kind(-eren) tot 13 jaar
Ouders van kind(-eren) met autisme
NAH (niet aangeboren hersenletsel)
Ervaringsdeskundige moeder van een kind met ADD

Contact


Locatie 

Bij mij thuis aan de keukentafel in Hilversum.

KvK 32155292, te Hilversum