Na de zomer betrap ik mezelf er op dat ik flink baal van mijn aangekomen gewicht.

Dat ik mezelf met regelmaat aan opmerkingen voorzie die gaan over: mij niet lekker voelen in mijn te strak zittende kleding, hoeveelheid eten, waar het overtollig gewicht zit, enz.

Niet alleen ik! Met regelmaat hoor ik mensen om mij heen die het ene dieet nog niet hebben afgerond, al aan het volgende dieet zijn gestart. Waar ik zelf net zo schuldig aan ben.

Nooit heb ik mij beseft hoeveel invloed dit heeft op je kinderen!

Als je een dieet volgt, vertel je onbewust aan je kinderen dat je niet voldoet.

Als je dagelijks gaat sporten, om het overtollig eten af te trainen, vertel je je kinderen onbewust dat je niet voldoet.

Als je jezelf met regelmaat van commentaar op je uiterlijk voorziet, vertel je je kinderen dat je echt niet zomaar kunt voldoen aan de… aan ‘de’ wat eigenlijk?!

Natuurlijk is het gezond en beter voor je lijf, maar kijk eens in de spiegel.

We steken elkaar allemaal aan en willen voldoen aan het ideaalbeeld. Waarvan eigenlijk? Beter gezegd: aan wiens ideaalbeeld?

Omdat, ook ik, wil voldoen aan het ideaalbeeld, hebben ook mijn kinderen onbewust van mij te horen gekregen: Je bent niet goed genoeg zoals je bent.

Ik kan nog zo vaak tegen mijn eigen kinderen zeggen dat ze mooi en lief zijn, maar als ik laat zien dat ik niet voldoe aan het ideaalbeeld, zullen zij mijn gedrag en gedachtes gaan overnemen. Want, wat is nou het ideaalbeeld als je in de rol van de ouder er al niet eens aan kunt voldoen?! Jij bent voor je kind hét voorbeeld!

Wees lief voor jezelf en kijk eens naar je lichaam. Leer je kinderen van jezelf te houden en ga eens kijken, echt kijken naar de oordelen die je over jezelf hebt. In plaats van al die diëten, tijd besteden aan jezelf. Uitzoeken aan wie en aan wat je wilt voldoen. Met die kennis, het gevecht tegen jezelf verzachten.

Want wanneer jij vrede hebt met jezelf, dan kun je je kinderen de boodschap meegeven:

Jij mag er zijn!

Je bent mooi zoals je bent!

Zoals je jezelf liefhebt, zo heb je een ander ook lief!

Lieve groet,

Sophie 
Ps. Wil jij kijken naar de echte reden van het (overmatig) eten en wil je je kinderen niet hét gevecht laten ervaren of wil je deze doorbreken? Je bent welkom! Op dit moment bied ik 4x 1,5 uur gratis sessies aan. Gratis voor een review. Meer niet. Meld je aan via contact en je hoort van mij.